År 1975 föddes Caroline och växte upp på landet utanför Strängnäs. Tidigt upptäcktes hennes konstnärliga begåvning och så fort hon kunde sitta själv blev hon placerad i sin fars stolsryggsäck och medburen ut på olika jakt- och naturexkursioner.

För ca 15 år sedan började Caroline att återskapa sina naturupplevelser genom måleriet.

Caroline har haft flera kritikerrosade utställningar och har då särskilt berömts för djupet, ljuset och stämningen i tavlorna samt det vilda uttrycket hos djuren. Den stora förebilden är den Holländske konstnären Rien Poortvliet.

Dessa år har resulterat i åtta separata utställningar, bl.a. på Galleri Vita Huset i Mariefred, Taxinge slott, Galleri Strängnäs, Galleri Gahnström, Galleri Gamla stan i Eskilstuna, den Internationella utställningen ”Landskapsmålning” i Virsbo konsthall 2013.

 

I april 2012 blev Caroline invald i Föreningen Nordic Wildlife Art där de 37 främsta djur och -naturmålarna i Norden är med.

Caroline är helt autodidakt, självlärd.

”Att måla vilda djur är en form av artbeskrivning som jag i möjligaste mån vill återge på ett så levande, uttrycksfullt och arttypiskt sätt som möjligt.”

Aktuella utställningar:

Separatutställning Taxinge slott 8/8-14/8 -2015